F.A.Q

veelgestelde vragen

Wat is Airsoft

Airsoft is een schietsport net zoals paintball een schietsport is. maar daarna houd de vergelijking met paintball wel op.

Airsoft is heeft meerdere disciplines, alleen word Re-enactment het meeste beoefend in Nederland. Op Wikipedia NL staat een goed verhaal over Airsoft.

In Nederland moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat je een Airsoft “wapen” mag hebben en gebruiken. 

Als uitzondering kan je een Introducé bewijs aanvragen bij een erkende Airsoft vereniging. Uiteraard zorgen wij er voor dat deze uitzondering voor jullie wordt aangevraagd,  zodat je zonder zorgen kan Airsoften.

Inhoud Airsoft pakket

Een Airsoft pakket bevat alles wat je nodig hebt.

Professionele begeleiding:
Iedereen in ons team heeft jaren lange ervaring.

Veiligheidsmiddelen:
Zoals een Airsoft bril, Mond masker, Fluor hesje.

Kleding pakket:
Camo Broek en T-Shirt.
(Alleen low buget pakket heeft geen kleding)

Munitie:
Eerste Magazijn met BBs is gratis (munitie)

Airsoft “Wapen” / replica.
G36c of een M4 Replica bij de “Contrator kit” 

Speeltijden

Onze standaard opentings tijden zijn:

Ma / Vr  van 10:00 tot 18:00  (alleen op afspraak)
Za & Zo van 08:00 tot 18:00 (ticket/boeking is wel nodig)

Buiten deze tijden spelen is bespreekbaar.

Let op in Herst en Winter seizoen gaat zon vroeg onder
en dan is spelen na 18:00 niet mogelijk. 

Alcohol & Drugs

Gebruik van Alcohol & Drugs is niet toegestaan. 

Airsoft spelen onder invloed van drug of Alcohol neemt te veel risico met zich mee. en we zullen hier streng op handhaven.   Wij hebben een alcohol en drugs tester 

Wij kunnen u niet verplichten tot een test, maar we mogen u en zullen u wel weigeren en verwijderen van het speel terrein bij sterk vermoeden van.

Let op!  bij overtreding van deze regel krijgt u geen restitutie! 

 

Extra munitie ( BBs )

Mag ik mijn eigen BBs mee nemen.

Voor mensen met een NABV lidmaatschap en hun eigen replica is dat mogelijk. mits dat het echt biologische afbreekbare bbs zijn.

Komt als introduce met uw groep bij ons spelen.
Dan laten we geen eigen BBs toe.

Dit doen we omdat dat meestal niet te handhaven is of er wel biologische afbreekbare bbs gebruikt worden.  Met milieu overtredingen als gevolg met zware boetes voor ons. 

Wij verkopen BBs aan NABV leden en aan introduce’s voor de zelfde markt comforme prijzen.  Niet zoals bij sommige Airsoft cowboys organisatoren, voor hele hoge prijzen.

Voorbereiding Checklist

Uiteraard is een goede voorbereiding altijd goed ook bij een Airsoftuitje.

Daarom hebben wij een paar belangrijke punten voor je op een rijtje gezet:

 • Trek stevige sport-/ wandelschoenen aan of neem je mee.
 • Een riem is ook geen overbodige luxe, broeken kunnen groot uitvallen.

  Seizoenen & Weersomstandigheden:

 • Zomer en warm weer: 
  Neem anti-insecten spray en/of zonnebrandcrème mee.
 • Voorjaar/ Najaar: Houd rekening met regen, zorg voor droge kleding.
 • Winter: Kleed je warm genoeg aan.
 • Waardevolle spullen heb je hier niet nodig.
  Laat deze dan ook het liefste thuis.

  Airsoft als hobby

  Super dag gehad met je Airsoftuitje. 

  En wil je dit vaker gaan doen?  dan mag je het per jaar 6 keer proberen.  je kan via ons ook alleen of met een maat komen spelen.  je hoeft niet perse met minimaal 10 pers te zijn.  

  Wil je vaker dan 6 keer of je eigen replica gaan kopen. 

  Dan zal je lid moeten worden van een Erkende Airsoft vereniging. en hievoor moet je voldoen aan: 

  • Minimale leeftijd 18 jaar
  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
  • Lidmaatschap van een door de minister erkende airsoftvereniging. De NABV is voor zover bekend de enige.

  Eigen eten & drinken

  Meenemen van eigen eten en drinken is toegestaan.
  We vragen wel of je dan je eigen afval mee wilt nemen. bij de catering kunt u gratis een vuilniszak halen.

  Maar we bieden ook voor redelijk prijzen broodjes aan. Wel zo makkelijk en na een ochtend hard er tegen aan gaaf is niet zo lekker als warm broodje Hamburger of broodje mexicano.

  CHO Huisregels

  Huisregels Critical Hit Outdoor

  Vernieling, verlies, beschadiging
  Het terrein, inrichting, objecten, eigendommen en speelvelden mogen niet opzettelijk of verwijtbaar beschadigd of vernield worden. Indien dit toch gebeurt, of u signaleert dit, dient u Critical Hit Outdoor hiervan onmiddellijk in kennis te stellen. Bij opzettelijke beschadigingen, vernielingen of baldadigheid, zullen de kosten verhaald worden op de veroorzaker en/of (hoofd)verantwoordelijke. Beschadigingen, vernielingen en/of defecten aan eigendommen van Critical Hit Outdoor , die te wijten zijn aan roekeloosheid, onachtzaamheid, verwijtbare schuld of opzet, worden op de deelnemer(s) verhaald door Critical Hit Outdoor.

  Marshalls / Spel begeleiders
  Tijdens een evenement kan steeds een beroep worden gedaan op de aanwezige Marshalls / begeleiders in geval van problemen, geschillen of discussies met andere spelers.

  De Marshall is zorgt voor een goed verloop van het spel en houd zicht op de veiligheid van de deelnemers, een deelnemer is altijd verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen veiligheid.

  Aanwijzingen van Marshalls dienen te allen tijde opgevolgd te worden en de beslissingen van de marshalls/begeleiders zijn bindend en finaal. Marshalls genieten een mate van “onschendbaarheid” bij Critical Hit Outdoor. M.a.w.: Zij zijn verantwoordelijk voor uw veiligheid en acteren enkel en alleen ter uw bescherming en “fair play”. Onpartijdig, eerlijk en rechtvaardig. Het “onheus bejegenen” van een Marshall, in welke vorm dan ook, wordt zeer serieus genomen door Critical Hit Outdoor

  Eten & drinken
  Critical Hit Outdoor voorziet in de mogelijkheid en gelegenheid om ter plaatse dranken, snoep of warme consumpties aan te schaffen. Drinken in/op de velden is toegestaan, echter, enkel gebruikmakend van afgesloten drinksystemen (camelbags / i.v.m. afval in het veld)

  Eigen eten en drinken is uiteraard ook toegestaan, mits u wel uw afval netje in de daarvoor bestemde afval bakken deponeert na gebruik.

  Strafbare feiten
  Indien er tijdens een evenement van Critical Hit Outdoor , of op het terrein van Critical Hit Outdoor , een strafbaar feit wordt gepleegd, zullen wij hier aangifte van doen bij de plaatselijke politie.

  Alcohol & drugs
  Er geldt een volledig verbod op het gebruik van soft- of harddrugs, zowel voor, tijdens of na een evenement. Het is eveneens verboden soft- of harddrugs in het bezit te hebben op het terrein van Critical Hit Outdoor. Deelnemers kunnen te allen tijde door Critical Hit Outdoor geweigerd worden op grond of op vermoeden van alcoholgebruik of drugsintoxicatie. Een deelnemer die door Critical Hit Outdoor in een dergelijke (vermoedelijke) staat wordt bevonden, zal onmiddellijk uitgesloten worden van verdere deelname zonder aanspraak te kunnen maken op een restitutie van betaalde gelden. Critical Hit Outdoor behoudt zich het recht voor om een (indicatieve) alcohol (blaas)test af te nemen bij deelnemers. Critical Hit Outdoor behoudt zich het recht voor om bij overtreding van dit artikel de deelnemer vorderen het terrein te verlaten.

  Vervoer van Airsoft replica’s
  Uw replica mag volgens de wet niet zichtbaar en gebruiksklaar worden vervoerd. Wij adviseren u om uw replica dan ook te vervoeren in een afgesloten koffer. Houd de BB’s en de “patroonhouders/magazijnen” gescheiden van uw replica tijdens transport. Uw replica mag pas uit de koffer worden gehaald binnen de staging area van Critical Hit Outdoor ;

  Huurkits
  huursets (of onderdelen van) verlaten nimmer het terrein van Critical Hit Outdoor . Opzettelijke schade of schade aan een onderdeel van de huurkit ontstaan door verwijtbaar roekeloos gedrag, wordt direct op de deelnemer verhaald tegen vervangingswaarde;

  “Echte” (vuur)wapens/alarm pistolen/messen, etc.
  Het is verboden om “echte”, functionerende, of niet functionerende (onklaar gemaakte) vuurwapens of wapens bij u te hebben op de speelvelden van Critical Hit Outdoor , evenals echte messen;

  Pyrotechnische middelen
  Het is niet toegestaan om pyrotechnische middelen (rookgranaten) in de binnenvelden van Critical Hit Outdoor te gebruiken. Op het buitenveld is dit eveneens niet toegestaan, mits uitdrukkelijk aangegeven voor elke activiteit door een medewerker van Critical Hit Outdoor . Deze toestemming geldt slechts voor elke afzonderlijke spelperiode en vervalt derhalve direct na het beëindigen van de spelronde;

  Airsoft granaten Tornado’s (zonder lepel) / Nova / Avatar
  Alleen Tornado’s (zonder lepel) / Nova / Avatar zijn toegestaan, alle overige zijn (nog) niet toegestaan.

  BB’s
  Het is bij Critical Hit Outdoor  enkel toegestaan met biologisch afbreekbaar bb’s te spelen;

  Extreme ideologieën
  Badges, vlaggen, logo’s, kleding en gedragingen met verwijzing naar een verboden en/of extremistische groepering en uitingen op welke wijze dan ook (zowel verbaal als non-verbaal), zijn niet toegestaan op de terreinen van Critical Hit Outdoor . Het is volstrekt aan de directie/medewerkers/Marshalls van Critical Hit Outdoor om te bepalen of dergelijke uitingen en/of gedragingen al dan niet zijn toegestaan. Critical Hit Outdoor behoudt zich het recht voor om deelnemers die zich niet aan deze regels houden, of aanstootgevend gedrag vertonen, uit te sluiten van deelname en/of te verwijderen van het terrein van Critical Hit Outdoor .

  Artikel 14. Commercie door derden
  Het is niet toegestaan handel te drijven op het terrein van Critical Hit Outdoor , zonder voorafgaande schriftelijke toestemming;

  Aansprakelijkheid (deelnemer, ongevallen)
  De activiteiten van Critical Hit Outdoor zijn “adventure sportevenementen” in de breedste zin van het woord. U bent ervan op de hoogte dat deze activiteiten een verhoogd risico met zich mee kunnen brengen voor u en uw mededeelnemers.
  * De sport die u gaat doen, doet u geheel voor eigen risico en rekening;
  * U dient te annuleren indien u niet in staat bent deel te nemen aan deze activiteit door fysieke of psychische problemen;
  * U dient een persoonlijke WA verzekering te hebben afgesloten. Zelfstandigen dienen een eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben afgesloten;
  * U heeft geen algemeen belemmerende blessures, en/of invaliditeit of een lichamelijke/medische beperking (nek, rug of knieklachten , hartklachten, luchtweg-klachten, zwangerschap etc.) die uw gezondheid -of die van anderen- in gevaar zou kunnen brengen door deel te nemen aan de activiteiten.
  Er word verwacht dat u zelf bepaald of u zich fysiek in staat acht, om deel te nemen aan dit evenement. Ons personeel kan u op basis van hun inzicht u te allen tijde weigeren, ten behoeve van het behoud van uw, de mede-spelers en onze veiligheid.
  U dient bij ons aan te geven indien u fysieke of psychische klachten heeft, die mogelijk kunnen opdoen tijdens het evenement (bijvoorbeeld astma, epilepsie, suiker-tekort etc.);

  Ongeval/EHBO
  Zowel op de open events als op de privé events is er altijd EHBO aanwezig. De organisatie dient meteen in kennis te worden gesteld van een ongeval. Indien nodig zal het spel worden gestopt en dient iedereen te wachten in de respawn of staging area;

  Noodsignaal
  Na een noodsignaal van de organisatie (5 keer toeteren) stopt u onmiddellijk het spel, staakt u het uitgeven van vuur, en behandelt u uw airsoftapparaat (apparaten) alsof u zich naar de safetyzone zou begeven en wacht u uw huidige locatie op verdere instructies van de Marshalls.  2 x toeter u mag verder spelen,  5 x toeteren (2de keer)  dan gaat u naar de safe-zone.

  FPS regels
  Binnenvelden: 360 FPS maximaal op elke replica. FPS testen worden gedaan onder toezicht van een Marshall, met 0.20 BB’s verstrekt door Critical Hit Outdoor . Er zijn meerdere merken beschikbaar voor deze test;

  Vuurrichting- en hoogte
  Schiet nooit hoger dan nodig is. BB’s mogen in geen geval boven de netten om het veld heen uitkomen. Voorkom dat een BB het speelveld verlaat. Schiet ook niet onnodig op de netten en/of op objecten in- en om het veld. “Blind vuren” is niet toegestaan, u dient ten alle tijde uw tegenstander d.m.v. uw richtmiddelen te kunnen zien. Onnodig vuren en/of zgn. dry firing, (opzettelijk) is niet toegestaan, niet op de velden, niet in de staging area;

  Ongewenst gedrag
  Binnen Critical Hit Outdoor , op de terreinen, en onder Critical Hit Outdoor ‘s beheersing zijnde situaties, worden agressie, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en ander ongewenste gedragingen – op welk niveau dan ook – niet geaccepteerd. Klachten over ongewenst gedrag zullen door de directie serieus worden behandeld. Afhankelijk van de zwaarte van de klachten kunnen sancties worden opgelegd aan degene tegen wie een gegronde klacht is gericht;

  Ongewenst taalgebruik (schelden/schuttingtaal)
  Ongepast taalgebruik (schelden, schuttingtaal, beledigingen, etc.) is niet toegestaan bij Critical Hit Outdoor . Zowel jegens mede-spelers als personeel en/of Marshalls van Critical Hit Outdoor . Indien een speler zich na twee waarschuwingen nog steeds bediend van schuttingtaal/schelden/ongepast taalgebruik, zal de speler van de locatie van Critical Hit Outdoor  verwijderd worden.

  Parkeren en mobiliteit
  Critical Hit Outdoor beschikt over een ruim parkeerterrein. Hier gelden de algemene geldende verkeersregels. Critical Hit Outdoor is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan uw voertuig.  Voor Airsoft is het voorste terrein gereserveerd  ( tegen de hoofdweg aan)

  Veiligheidsbriefing
  Iedere deelnemer aan de activiteit airsoft, is verplicht aanwezig te zijn bij de veiligheidsbriefing. Deze start altijd voor aanvang van het eerste spel. Indien u niet tijdig aanwezig bent op deze briefing, heeft u geen toegang tot het spel en de speelvelden;

  Overtreding regelgeving
  Bij overtreding van de (huis)regels/algemene voorwaarden/huishoudelijk reglement en/of mondelinge instructies van de Marshall/Critical Hit Outdoor  medewerkers, volgt een waarschuwing. Bij herhaaldelijke overtreding volgt uitsluiting van verdere deelname (zonder restitutie van entreegelden) en dient u onmiddellijk het terrein van Critical Hit Outdoor te verlaten.

  Minimum leeftijd & legitimatie
  De minimum leeftijd om aan airsoft mee te mogen doen is 18 jaar. Elke deelnemer is verplicht legitimatie bij zich te hebben (ID + NABV pas en/of introducébewijs). Introducé’s kunnen enkel deelnemen, wanneer zij vergezeld zijn van, en geïntroduceerd door, een volwaardig NABV lid en een geldige legitimatie bij zich hebben.

  Slotbepalingen
  Critical Hit Outdoor behoudt zicht het recht voor deze bepalingen tussentijds te kunnen wijzigen, zonder voorafgaande melding.

  Het bovenstaande huishoudelijk reglement aangaande airsoft van Critical Hit Outdoor is ter aanvulling op het Huishoudelijk reglement NABV. Deze zijn onverminderd toepasbaar op alle onderdelen m.b.t. airsoft binnen Critical Hit Outdoor .

  Kosten tickets

  Contractor
  Kosten tickets en betalingsmogelijkheden

  Critical Hit Outdoor hanteert op dit moment 3 manieren van betaling. 

  * Ideal vooruitbetaling
  * Contante  betaling
  * Pin betaling

  Let op! in 2023 zijn onze alg voorwaarden aangepast.
  lees ze goed door zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

  De contante en Pin  betaling vallen onder de zelfde betaling/annulering  voorwaarden als bij vooruitbetaling.
  U kunt de details vinden in onze Algemene voorwaarden. 

  Ticket kosten vanaf 2021
  € 29,95 voor een eigen gear ticket
  € 29,95 voor een intro ticket (aangemeld door ons bij de NABV)
  € 52,50 voor een ticket incl. Huurkit van ons.
  € 65,00 voor een ticket incl. Contractor set Huurkit van ons.

  Critical Hit TacSim

  Onze visie van een Airsoft TacSim:

  Airsoft Skirm, welke 1 dag, 2 dagen, 24/36 uur achter elkaar kan duren.
  2 of 3 team/s facties die tegen elkaar strijden welke aangestuurd worden door base commanders.
  1 Missie met meerdere opdrachten

  Indien ze beschikbaar zijn, zijn er ook 1 of meerdere acteurs.

  Ook hebben onze TacSims vaak escaperoom elementen, versleutelde opdrachten, naast dat er altijd een verhaal in zit.
  Zo zijn de opdrachten vaak ook cryptisch en zal iets meer moeten nadenken voor je ze uitvoert.
  het is niet altijd zoals het lijkt.

  De Regels/minimale eisen.

  We hebben de (Prive) Critical TacSim Friends groep opgericht om te garanderen dat alleen spelers aan te trekken met dezelfde Mindset.
  Deze Skirms hebben wat stregere regels en verwachtingen, om zeker te zijn dat iedereen ook de moeite doet om deze mindset vast te houden.

  We zullen ook streng zijn dat deze regels en onze verwachtingen worden na geleefd op de Skirms.
  Iedereen krijgt de kans om mee te doen, maar voldoe je niet aan de minimale eis dan zullen we jou daarop aanspreken, en krijg je nog 1 kans bij de volgende TacSim.

  Indien je dan nog niet gereed bent, dan zijn we genoodzaakt om je uit de groep te verwijderen.
  Maar goed, gezien de reacties en groei aan leden verwachten we dat niet. 😊

  De TacSims zijn geen MilSims, laten we daar heel duidelijk in zijn.

  Wat zijn regel eisen voor nu.
  Goed werkende replica(s) die voldoen aan de huidige NABV Joule reglementen.
  (let op dat je niet op de lijn gaat zitten, hou ruimte voor wisselende FPS/Joule meters)

  Goed werkende Portofoon geprogrammeerd op de 446 PMR kanalen.
  (let op de wetgeving,  wij handhaven hier niet op, maar wees geïnformeerd)

  TacSim mind set, goed voorbereid en op tijd het veld op.
  (wees geen Safe-zone Lamzak)

  Competitief spelen is goed, winnen willen we allemaal, maar wel Fair en met de juiste instelling.
  (Twijfel hit, pang nemen we gewoon, eventueel allebij als het niet duidelijk we eerder was)

  Kom je met je team, zorg voor afwisseling met replica’s binnen je team.
  (sniper squads laten we niet samen spelen, advies is speel met een sniper & scout/spotter samen)
  geld ook voor suppurtgunners uiteraard.

  Wat gaat er nog meer komen.

  We werken aan 3 nieuwe factie’s
  Met elk hun eigen achtergrondverhaal en camouflage eisen.
  Het is nu nog onduidelijk wat precies het gaat worden, maar je kan denken aan:
  Contractor/ mercenary style |NATO Style |  Rusfed Style

  Als dit klaar is, dan komen we ook camo indelling, en geen teambandjes meer.

  Zijn er nog onduidelijkheden of vragen, stel ze gerust via een een e-mail of een PM of in de CTF groep.
  Ook als je adviesen hebt, stuur ze door, en we kijken ernaar.  We zullen niet alles overnemen, maar zullen er zeker naar kijken.

  Link naar uitgebreide versie van de regels en verwachtingen

  Groetjes
  Mark & Yolanda..

  Critical Hit Storyline

  Een Storyline Airsoft Skirm

  is meer dan een standaard Skirm. 
  Er zit altijd een verhaal lijn in,  en heeft 1 of 2 missie met meerdere objectieven per speeldag

  Er zitten wel arcade elemeten in, maar ook TacSim elementen. gewoon leuke en uitdagende Skirms. 

  Advies.
  zorg voor porto’s geprogrammeerd op:
  446 PMR kanalen. 
  of beter de digitale LPD. 

  Goede communicatie zorgt voor betere Airsoft beleving.